Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
Garajul meuMasiniTuningCluburiPozeVideo
Esti in pagina: 1tuning.ro > Cluburi > Club Opel > Discutii > Ghid pentru anularea amenzilor - Vezi ce trebuie sa faci pentru a scapa de amenzi!





Cauta pe site

Ultimele discutii din cluburi
masini
scris de paraschivrazvan pe 26-02-2024
Semnalizare secventiala
scris de spionul pe 03-03-2022
Geamuri aburite
scris de paraschivrazvan pe 21-11-2020
defectiune
scris de andad_68 pe 24-03-2018
pareri... dspre golf 5
scris de costacara pe 28-02-2018

vezi toate discutiile

  • Club Opel
  • Nu esti membru
    in acest club!


    Ti se potriveste acest club si vrei sa faci parte din el? Nimic mai simplu!



  • Membri (126)
  • Ultimii membri inscrisi:
      ranio
    11 iul 2014, 14:05
      vlad12zik
    28 mai 2013, 21:03
      WRC
    26 mai 2013, 16:52
    vezi toti membrii


  • Discutii
  • Alte cluburi


  •   Pagina: 1  

    alexandru78

    Maestru
    1580 puncte

    Ghid pentru anularea amenzilor - Vezi ce trebuie sa faci pentru a scapa de amenzi!

    scris pe 29 ian 2011 00:16 de alexandru78

    Ghid pentru anularea amenzilor - Vezi ce trebuie sa faci pentru a scapa de amenzi!
    Desi acest lucru nu este cunoscut de foarte multa lume, amenzile de circulatie pot fi foarte usor anulate in instanta. Din pacate, acest lucru nu se intampla destul de des pentru ca, in primul rand, multi soferi nu contesta procesul verbal de contraventie, fiind descurajati de ideea unui proces costisitor si de lunga durata. Iata insa un mic ghid pentru anularea amenzilor rutiere, realizat pe baza indrumarilor date de avocati specializati.
    Ghid pentru anularea amenzilor - Vezi ce trebuie sa faci pentru a scapa de amenzi!

    Conform celor de la Gandul, procedura este foarte simpla si arata in felul urmator:


    - Primul pas: nu lasati sa treaca cele 15 zile in care aveti dreptul de a va adresa instantei de judecata pentru a contesta procesul-verbal de contraventie. Daca ati depasit acest termen, actiunea dvs. judiciara nu mai are nicio sansa de succes. Termenul de 15 zile curge de la data la care ati primit procesul-verbal: fie v-a fost inmanat personal de politistul rutier, fie l-ati primit prin posta. In acest din urma caz, trebuie sa fiti atenti la data de pe stampila postei, care poate fi anterioara zilei in care ati primit plicul cu procesul-verbal.

    - Instanta careia trebuie sa va adresati este cea in raza careia isi are sediul unitatea de politie rutiera care v-a amendat.

    - Plangerea care se adreseaza instantei de judecata - pe care o puteti depune personal sau trimite prin posta cu confirmare de primire - trebuie sa fie insotita de o copie dupa actul de identitate si o copie dupa procesul-verbal prin care ati fost amendat. Toate aceste acte - plangere, copie dupa act de identitate, copie dupa procesul-verbal - trebuie depuse in dublu exemplar.

    - Principalele motive prin care puteti obtine anularea procesului-verbal de contraventie tin chiar de modul in care acesta a fost intocmit de politisti. Acesta trebuie sa aiba toate rubricile completate corect. In realitate, s-a dovedit ca multi politisti nu completeaza toate rubricile sau nu le completeaza corect.

    - Prezentam in continuare cateva posibile lipsuri ale procesului-verbal: neprecizarea motivelor care au dus la intocmirea unui proces-verbal sau care nu contin datele cerute de lege; nu sunt mentionate obiectiunile contra-venientului; lipsa semnaturii agentului constatator; lipsa mentiunilor cu privire la numele si functia agentului constatator; stabilirea amenzii in suma totala, fara sa se indice sanctiunea aplicata pentru fiecare din contraventiile stabilite etc.

    - In cazul in care dvs. nu ati semnat procesul-verbal de contraventie - sem-natura personala fiind obligatorie - poli-tistul trebuie sa aleaga un martor ocular care sa contrasemneze procesul-verbal de contraventie.


    - De asemenea, pentru a fi valabil, pe procesul-verbal trebuie obligatoriu mentionate data si locul unde este in-cheiat, numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator, datele dumneavoastra per-sonale din actul de identitate, codul numeric personal al dumneavoastra, descrierea faptei pentru care ati fost oprit, prin indicarea datei, orei si locului, si descrierea imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite.

    - Este important sa stiti faptul ca in instanta aveti dreptul de a cere Politiei Rutiere sa puna la dispozitia judecatorului orice fel de probe care dvs. nu v-au fost aratate sau care credeti ca v-ar putea dovedi nevinovatia. Exemplu: fotografiile, in care trebuie sa apara masina dvs. cu claritate si pe care trebuie sa fie inscrip-tionate data completa (ziua, luna, anul, minutul). In cazul unei parcari ilegale, aceasta proba este esentiala.


    Tu ai descoperit o alta metoda prin care poti scapa de amenzi?




    politia-rutiera.jpg (39.44 KB)
    sus
      Pagina: 1  



    Tu ce masina ai? Vrei sa apara si masina ta pe 1tuning.ro? Fa-i profilul acum! Castiga premii si discount-uri!

    Membri 1tuning.ro

    Membri: Cauta membru | Top membri

    Masini:  Cauta masina | Top masini | Nr.1

    Puncte: Informatii | Reduceri si premii

    Statistici 1tuning.ro

    188 vizitatori si 0 membri sunt acum online:

    Parteneri:

    Baterii auto la domiciliu

    Copyright 1tuning.ro by HTD

    Despre noi | Conditii utilizare

    Parteneri | Publicitate

    Contacteaza-ne!