Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
Garajul meuMasiniTuningCluburiPozeVideo
Esti in pagina: 1tuning.ro > Tuning > Noutati tuning-racing > Justin Virgiliu Capra, un Brancusi al tehnicii

Cauta pe site

Ultimele discutii din cluburi
Geamuri aburite
scris de Andii pe 21-11-2018
defectiune
scris de andad_68 pe 24-03-2018
pareri... dspre golf 5
scris de costacara pe 28-02-2018
Comunitatea posesorilor de BMW E 36
scris de giftlove4u pe 25-10-2017
golf5
scris de giftlove4u pe 25-10-2017

vezi toate discutiile

Justin Virgiliu Capra, un Brancusi al tehnicii

Scris de 1tuning pe 20-01-2015
Justin Virgiliu Capra citat
Nascut la Magureni, judetul Prahova in 22 februarie 1933, Virgilius Justin Capra a fost un inventator si inginer roman.


Automobilul ViRGiLiUS

In anul 1955, construieste automobilul ViRGiLiUS cu doua roti, prima inventie omologata ca atare; echipat cu un motor de avion, de 105 CP, vehicul ce atingea 300 km/h si cantarea 250 kg.

Automobilul Soleta

Soleta
Printre automobilele create de Justin Capra se afla si Soleta F care este cea mai mica masina din lume, cu un consum redus de benzina, 0.5l/100km, care, de altfel, a fost vazuta adesea pe drumurile tarii.
Tot din seria Soleta, a creat mai multe prototipuri diferite intre ele prin greutate, viteza maxima si consumul de benzina. Soleta 150 Ecor este un micro-autoturis, ce cantareste 95 de kg si este capabil sa strabata 100 de kilometri cu doar jumatate de litru de combustibil.

Modelul urmator, Soleta I.C. 200, a fost o imbunatatire modelului anterior si ajungea la viteza de 67 km/h.

Un alt model din aceasta serie este si Soleta F, care inseamna foarte aproape de sol, pentru ca era foarte joasa, ea fiind cea mai mica masina din lume, cu un consum redus de benzina, in care de altfel a fost adesea vazut pe drumurile tarii; din seria Soleta a creat mai multe prototipuri, diferite intre ele prin greutate, viteza maxima si consumul de benzina la suta de kilometri;
Soleta 150 Ecor, micro-autoturismul lui, cantareste 95 de kilograme si este capabil sa strabata 100 de kilometri cu doar jumatate de litru de combustibil. Modelul urmator, Soleta i.C.200, a fost o inbunatatire a modelului anterior si ajungea la viteza de 67 km/h.

Automobilul SARMiS

Prin anii 1970, a proiectat si o masina care nu polua, fara volan si fara pedalier, comenzile facandu-se de la un buton asezat pe carcasa fotoliului. Din aceasta serie, modelul SARMiS EM 4K, cu o greutate proprie de 140 kg si greutatea acumulatorilor de 180 kg, atingea pe drum drept o viteza de 60 km/h

Automobilul Oblio

Oblio
Automobilul hibrid Oblio 3C a fost vedeta Salonului Inventika, premiat cu Eco-Prize de Federatia internationala a Asociatiilor de inventatori. Acest dispozitiv de deplasare era o combinatie dintre scuter si masina, cu motor integrat in roata, automobilul functioneaza pe baza de curent electric, in loc de combustibil. Bateriile din dotare se incarca de la priza prin intermediul unui acumulator. Nu necesita permis de conducere, poate atinge o viteza de pana la 30 km/h si are o autonomie de 80-100 km fiind ideala pentru marile orase .

Fiecare noua masina imaginata aducea elemente de noutate pe cat de ingenioase, pe atat de utile. La una dintre ele, fumul iesea prin axul rotii, alta devenea invizibila, gratie unei pelicule de fluid ce o inconjura. Pentru multe dintre masinile sau motoretele clasice, cadrul era si rezervorul de benzina, inventatorul dispunea de o intreaga recuzita de solutii pentru miniaturizare si pentru a reduce greutatea. Pe langa aparate de zbor si masini, Capra a inventat si motociclete neconventionale.

Citate

"Eu nu sunt inventator, Dumnezeu e inventator, noi facand parte din Imitatio Cristi".

"Cine vrea gaseste solutii, cine nu, gaseste scuze."

"De meserie eu sunt roman, iar la asta eu nu voi renunta niciodata"

"Un inginer e un dobitoc, e un mester. Daca nu ai o cultura generala cat de cat, nu poti interconecta fenomenele"


Intra in comunitatea 1tuning de pe Facebook

Doar utilizatorii inregistrati pot comenta. Login sau Inregistreaza-te.Tu ce masina ai? Vrei sa apara si masina ta pe 1tuning.ro? Fa-i profilul acum! Castiga premii si discount-uri!

Membri 1tuning.ro

Membri: Cauta membru | Top membri

Masini:  Cauta masina | Top masini | Nr.1

Puncte: Informatii | Reduceri si premii

Statistici 1tuning.ro

8 vizitatori si 0 membri sunt acum online:

Parteneri:

Baterii auto la domiciliu

Copyright 1tuning.ro by HTD

Despre noi | Conditii utilizare

Parteneri | Publicitate

Contacteaza-ne!