Nu esti logat!

Login | Nu ai cont? Creeaza cont nou
Garajul meuMasiniTuningCluburiPozeVideo
Esti in pagina: 1tuning.ro > Tuning > Informatii tuning > Amenzile pentru rovinieta anulate!

Cauta pe site

Ultimele discutii din cluburi
Semnalizare secventiala
scris de spionul pe 03-03-2022
masini
scris de paraschivrazvan pe 11-01-2022
Geamuri aburite
scris de paraschivrazvan pe 21-11-2020
defectiune
scris de andad_68 pe 24-03-2018
pareri... dspre golf 5
scris de costacara pe 28-02-2018

vezi toate discutiile

Amenzile pentru rovinieta anulate!

Scris de 1tuning pe 20-02-2015
Rovinieta
Romanii care au primit prin posta o amenda fara semnatura agentului constatator trebuie sa mearga la instanta si sa ceara anularea ei, in baza deciziei comunicate de inalta curte de Casatie si Justitie. Mai exact, instanta suprema a explicat ca orice amenda fara semnatura olografa a agentului care a constatat lipsa rovinietei este nula.

Luni 16 februarie, Instanta Suprema a stabilit ca daca primesti o amenda din cauza rovinietei si este semnata de catre un agent, atunci ea poate fi declarata nula in instanta.

"In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art.17 din Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile, raportate la dispozitiile art.4 pct.1-4 si art.7 din Legea nr.455/2001 privind semnatura electronica, republicata, procesele-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor prevazute de art.8 alin.(1) din Ordonanta Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, incheiate potrivit art.9 alin.(1) lit.a), alin.(2) si alin.(3) din acest act normativ, transmise persoanelor sanctionate contraventional pe suport de hartie, sunt lovite de nulitate absoluta in lipsa semnaturii olografe a agentului constatator".

Camere de supraveghere pentru soferii fara rovinietaCompania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat marti ca a pus in functiune o serie de noi camere de supraveghere pentru depistarea soferilor care circula cu vehicule fara rovinieta, in conditiile in care chiar luna trecuta mai fusesera amplasate alte puncte de control. Cei care circula cu autoturismele pe reteaua de drumuri nationale a Romaniei fara sa plateasca rovinieta sunt depistati, in principal, prin intermediul camerelor de supraveghere instalate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. Din ianuarie, numarul punctelor fixe de control a ajuns la 66, insa zonele in care sunt instalate acestea n-au fost precizate de CNADNR. Controlul se mai face, de asemenea, si prin intermediul unor puncte mobile sau cu ajutorul personalului autorizat in acest sens.

In 2014, Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi a amendat peste 450.000 de soferi cu 230 de milioane lei pentru ca au plecat la drum fara sa cumpere o rovinieta. 10.000 de amenzi au fost contestate, iar 6.000 au si fost declarate nule.


Intra in comunitatea 1tuning de pe Facebook

Doar utilizatorii inregistrati pot comenta. Login sau Inregistreaza-te.Tu ce masina ai? Vrei sa apara si masina ta pe 1tuning.ro? Fa-i profilul acum! Castiga premii si discount-uri!

Membri 1tuning.ro

Membri: Cauta membru | Top membri

Masini:  Cauta masina | Top masini | Nr.1

Puncte: Informatii | Reduceri si premii

Statistici 1tuning.ro

37 vizitatori si 0 membri sunt acum online:

Parteneri:

Baterii auto la domiciliu

Copyright 1tuning.ro by HTD

Despre noi | Conditii utilizare

Parteneri | Publicitate

Contacteaza-ne!